Laureaci IV edycji Konkursu “Biznes Wrażliwy Społecznie”

Poznajcie laureatów konkursu Biznes Wrażliwy Społecznie 2020!

• Ekoenergetyka-Polska
  • ICT Poland Kostrzyn nad Odrą
  • TEMAR – Kompleks Wypoczynkowy w Dąbiu

To bardzo ważny dzień dla biznesu. Szczególnie tego wrażliwego społecznie. Nie oczekiwaliśmy od firm, że same zgłoszą się do konkursu, tylko we współpracy z Naszymi partnerami społecznymi wytypowaliśmy trzy wyjątkowe, lubuskie firmy, które wykazały się wrażliwością na potrzeby otoczenia w czasie pandemii COVID-19. To do nich w tym roku trafiły tytuły laureata i pamiątkowe statuetki.

Ekoenergetyka-Polska
Zaangażowała się w czasie pandemii w pomoc dla personelu medycznego Szpitala Uniwersyteckiego w Zielonej Górze i Wojewódzkiej Stacji Pogotowia Ratunkowego w Zielonej Górze. Coraz śmielej rozwijają również skrzydła w obszarze społecznego zaangażowania poprzez ustanowienie własnej fundacji. Współpracują również z Terenowym Komitetem Ochrony Praw Dziecka.

ICT Poland Kostrzyn nad Odrą
Nagrodziliśmy za otwartość na zgłaszane potrzeby domów pomocy społecznej i organizacji pozarządowych zajmujących się seniorami, w tym dostarczanie materiałów higienicznych. Ważna była również reakcja na problemy partnerów biznesowych i wsparcie w zatrudnianiu ich pracowników.

TEMAR – Kompleks Wypoczynkowy w Dąbiu
Nagroda za wspieranie i dostarczanie bezpłatnych posiłków dla ratowników medycznych z Zachodniego Centrum Medycznego, a także za czujność na losy kultury w pandemicznych czasach, dzięki współpracy z Lubuskim Teatrem w Zielonej Górze. Otwartość na działania kulturalne i upowszechnianie kultury w czasach ograniczonego do niej dostępu.
Wielkie brawa dla laureatów!

Poznajcie ich historie w rozmowie z Magdaleną Tokarską z Fundacji na rzecz Collegium Polonicum.

Laureaci IV edycji konkursu “Biznes Wrażliwy Społecznie”

Polecamy również rozmowę o społecznej wrażliwości biznesu z Ambasadorkami naszego konkursu.

Ambasadorki konkursu Biznes Wrażliwy Społecznie